Spara pengar som student

Som student, så har man sällan mycket pengar över. Många gånger har man kanske bara CSN. En del har så klart turen att ha ett extrajobb som kan ge lite extra cash. Men budgeten kan vara knaper ändå! Det finns en del sätt att göra för att spara in kostnader, få in extra pengar eller fäör att spara pengar.

Få in extra pengar

Om du behöver få in pengar, utöver din CSN, så är det smart att satsa på att skaffa dig ett extrajobb. Det finns gott om deltidstjänster som du kan söka. Många gånger finns det extra jobb hos caféer, butiker och inom vården. Du kan även ställa upp som läxhjälp och få betalt för det.

Ett annat sätt att få in pengar på, det är att sälja av saker du inte behöver. Som gamla kläder, eller andra prylar du inte längre använder. 

Spara in på pengar

Att leva, det kostar, men det går att få saker till bättre pris. Kurslitteratur till exempel, det är inte ett måste att köpa den ny. Satsa på begagnad. Om du behöver hjälp med städning, så finns det ofta bra priser på studentstädning. Sen, mat, det är ju ett måste, men skippa att äta ute allt för ofta. Gör storkok och ha med lunchlåda till skolan. Ett annat sätt att spara in med mat är att starta ett matlag eller gå med i ett som finns. Enklast är detta så klart om du bor i korridor eller i kollektiv, men fungerar säkert om du bor själv i närheten av andra.

9 Jul 2021