Varför inte bli dietist?

Arbete som dietist måste vara spännande. Att få lära sig så mycket om mat, näring, kropp och välmående. Vad är viktigtast för god hälsa? Är det att träna eller att äta rätt? Eller är det alltid en jämn balans mellan de båda som krävs? Och vad ska man komplettera kosten med? Behöver man ens göra det eller är det överdrivet? Vitminer, mineraler, proteiner, aminosyror, fett och kolhydrater. Visst hade det varit väldigt intressant att reda ut alltihopa en gång för alla och sedan leva riktigt hälsosamt och bra.

Kosttillskott

Jag har själv erfarenhet av Fitline som kosttillskott; jag har brukat köpa Fitline online och är mycket nöjd med både smak och resultat. Fitline näringsinnehåll är dessutom riktigt bra om man jämför med konkurrenter och ju mer man läser om dem desto mer impad blir man. De engagerar alla tänkbara vetenskapsmän i sin framställning och de engagerar sig generöst i välgörenhet. Som dietist hade jag helt klart använt Fitline som kosttillskott.

Personlig tränare

Något som går hand i hand med näringslära är ju träning så den som funderar på en karriär som dietist skulle lätt kunna kombinera den med en karriär som personlig tränare. Det vore åtminstone bra att ha grundläggande kunskaper inom träning om man vill ge goda råd till folk om en hälsosam livsstil. Många dietister arbetar nära just fysioterpeuter och personliga tränare för att kunna erbjuda ett komplett koncept till kunderna som behöver hjälp med livsstilsförändringar. Kanske skulle en och samma person sköta båda delar?

25 Sep 2017