Jobba i Stockholm

Att besöka Stockholm är en trevlig upplevelse för de allra flesta men hur är det att leva och bo i Sveriges största stad? Finns det jobb i Stockholm? Och hur ser det ut med lediga lägenheter? Att plugga på gymnasienivå innebär att man har några år kvar att bestämma sig var man vill jobba, bo och leva sitt liv men vill du till storstan så skadar det inte att börja planera redan nu. 

Hitta någonstans att bo

Detta hör till det svåraste enligt många som valt att flytta hit. Förstahandskontrakt i innerstan är lika ovanliga som en kaktus på nordpolen, men ibland har man tur. Tycker man att det är helt OK att pendla lite så finns det dock gott om boende i Storstockholms utkanter. En femma på Odenplan kan kosta 50 000 i månaden, och en tvåa på Kungsholmen kan ligga på runt 10 000. Så det gäller att välja rätt och utifrån sin plånbok. 

Är det enkelt att hitta jobb?

Det stora flertalet som kommer till Stockholm för att jobba har redan fått jobbet innan de flyttar. Det går naturligtvis att göra tvärtom också om man vill det. Flytta först, hitta jobb sen. Stockholm är lite som ett smörgåsbord när det gäller jobb och här kan du faktiskt hitta de allra flesta olika typer av jobb som finns. Steka burgare på en snabbmatsrestaurang, eller jobba som advokat på en ledande firma. Ja, och allt däremellan såklart. 

21 May 2020