Jobba på kontor efter dina studier?

Vad har du för planer efter dina studier? Lockar det kanske med ett kontorsjobb, eller har du redan landat ett sådant jobb? Att jobba på kontor kan vara riktigt trevligt, särskilt om man lyckas få jobb på ett trivsamt kontor, där de planlagt kontorsmöbler och annat på ett bra sätt. Det finns olika sorters kontor, från enskilda rum, till att man sitter i kontorslandskap med bara skiljeväggar emellan varandra. Vad man trivs med är olika från person till person, en del föredrar att sitta i fred, medan andra vill ha den sociala kontakten ett kontorslandskap ger. Alla är vi olika.

Mer personligt kontor

Om du verkligen vill se till att trivas på kontoret, så är det bra om du ar kontorsmöbler som är bekväma, ergonomiska och gärna snygga att se på. Skärmväggar kan vara ett bra alternativ om du vill ha lite avskildhet. Ta med dig gröna växter och ställ på ditt skrivbord, och kanske en tavla eller två, antingen för att hänga upp eller ha stående på ditt skrivbord. Se till att du gör din arbetsplats trivsam och personlig. Du kan göra nästan vad du vill inom rimliga gränser.

Trivs med dina arbetskamrater

För att skapa trivsel på kontoret är det även viktigt att du trivs med de du jobbar. Lär känna dem utanför jobbet, ta en AW tillsammans eller se till att chefen varje år ordnar en kick-off eller en teambuilding dag tillsammans. Ju närmare kollegorna du kommer, desto bättre trivs alla på jobbet. 

12 Mar 2017