Jobba som takläggare

Ett yrke som finns är takläggare och läser man till detta har man goda chanser att senare få jobb. Det är ett stort behov av dessa just nu och tak, det är något alla behöver. När man jobbar som takläggare så innebär det en mängd olika typer av arbetsuppgifter. Det är bland annat taktäckning och bland annat läggning av tegeltak och ytpapp.

Utbildning

Om du vill utbilda dig till takläggare finns det flera vägar att gå. Dels kan du redan på gymnasiet gå denna inriktning, genom att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnad. Har du redan gått gymnasiet så kan motsvarande utbildningar finnas inom Komvux.

Ibland kan man även via Arbetsförmedlingen hitta relevanta utbildningar inom detta, om du varit arbetslös länge och vill hitta ett passande yrke. 

Påbyggnadsutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Börja jobba

Att jobba som takläggare är ett jobb med variation. Det kan vara renoveringar av sadeltak, lägga tegeltak eller lägga skiffer. Ingen dag är den andra lik. Oftast är det som mest jobb under sommaren, då det är då de flesta vill lägga om tak. Dock innebär det att du ändå måste kunna jobba oavsett väder. Det är ju ett yrke där du jobbar utomhus och alla vet att vädret kan ändra sig en hel del!

Ta reda på mer

Det finns en mängd bra information om olika utbildningar inom detta yrke och du kan hitta dem på nätet där det finns olika typer av skolor och studier. Så är du intresserad av att börja plugga detta, ta reda på mer. 

19 Jul 2018