Åk på klassresa till Rio de Janeiro, Brasilien

Höjdpunkten under gymnasietiden är för många klassresan man ger sig iväg på och är ens klass riktigt ambitiös så kanske man kan ta sig riktigt långt bort och få uppleva saker som andra spenderar ett helt liv att bara drömma om. Rio de Janeiro i Brasilien är en enorm stad med extremt mycket att se, dofta, smaka och känna; det är en plats fylld av kontraster, belägen omgiven av hav, berg och djungler. Det finns ingen plats på jorden som går att jämföra med Rio, eller med Brasilien som helhet heller för den delen.

Rio de Janeiro betyder Januarifloden och är namnet på Brasiliens huvudstad. Ofta refererar man till staden bara som Rio. Det är en enorm kuststad som huserar över 12 miljoner människor om man räknar hela storstadsområdet.

Uppleva i Brasilien

Det finns så mycket att upptäcka och uppleva i ett land som Brasilien. Visste du att Brasilien, förutom att vara Sydamerikas största land också är väldens femte största? Det är inte alla som förstår hur stort Brasilien faktiskt är. Halva Brasilien är täckt av tät regnskog och inte utan anledning kallas detta enorma område regnskog ofta för jordens lunga.

Om du känner dig sugen på att ta med din skolklass på en resa till Brasilien så finns det väldigt mycket du kan göra för att förbereda dig - först måste ni som klass ha en effektiv strategi för att få in tillräckligt med klasskassa. Därefter bör ni läsa på om landet och vad ni som klass vill fokusera på under er resa. Kontakta sedan en resebyrå som är särskilt specialiserade på just Brasilien, som Inca Tours.

Inca Tours

Inca Tours har arrangerat oförglömliga resor till Sydamerika ända sedan 1984. Inca Tours vet var i Brasilien man bor bekvämt, var man hittar den bästa shoppingen/naturupplevelsen/mötet med lokalbefolknigen/maten och drycken och alla resor planeras noggrannt för att ge unika minnen för resten av livet. Dessutom skräddarsyr Inca Tours klassresor!

 

 

 

21 Aug 2015