Tips för att städa studentlägenheten

Oavsett om du bor i en mycket liten studentlägenhet eller har en större bostad, så är det ju ett måste att då och då städa! Många känner att detta är inte alls vad de har lust att göra och du kan ju om du vill fundera på att anlita studentstäd. Dock är det inte så svårt eller jobbigt att städa. Se bara till att ha rätt utrustning och rätt inställning så ska du se att det kommer gå som en dans. 

Städa på effektivt sätt

Börja med att plocka undan efter dig. Det är bra att vänja dig vid att alltid göra det, då det underlättar städningen om det inte ligger prylar framme jämt. Så ta ut disken i köket och lägg alla prylar där de ska vara. Sedan gäller det även att du har rätt utrustning för att städa. En bra dammsugare, rengöringsmedel, trasor, skurmopp med mera är bra att ha. Innan du börjar städa, öppna upp fönstren och vädra. Passa på att damma och torka av fönsterbrädorna. Sedan fortsätter du med att damma på hyllor, tv-bänkar med mera. Därefter kan du lägga fokus på badrummet och köket. Slutligen så kan du dammsuga och torka av golven.

Kan studenter få billigare städning?

Som student så har man ofta inte en överdriven stor kassa och det kan kännas svårt att köpa en tjänst som studentstäd. Dock finns det de städföretag som vet hur det är att vara student och därmed erbjuder dem ett bättre pris. 

6 Mar 2020