Utbilda dig vidare efter gymnasiet

Att utbilda sig vidare efter gymnasiet behöver inte nödvändigtvis innebära att du pluggar på högskola eller universitet. Om du hittar ett yrke du gillar, så kan du ta ett par extra utbildningar för att få jobba som det. En truckutbildning kan till exempel ge dig många vägar in till ett jobb. Det finns en truckutbildning att gå och som ger dig behörighet att köra truckar och jobba med detta. Det är en utbildning som är både teoretisk och praktisk.

Lär dig lyfta säkert

Inom vissa yrken krävs ett säkra lyft certifikat. Ska du jobba som lastkopplare, signalman eller kranförare till exempel så är det ett måste. För att gå ett säkra lyft certifikat så kan du gå en kortare utbildning som ger dig det. Det är krav från Arbetsmiljöverket att en sådan ska genomföras, för annars får man inte antera lyftredskap och lyftanordningar. Saknar du kunskap i hur en säker användning av lyftanordningar sker, så får du inte använda dem. Det gäller till exempel travers, mobilkran, tornkran, pelarlift så väl som andra lyftanordningar. En utbildning lär dig lagar och regler, samt att du även får lära dig skyldigheter och rättigheter med mycket mer.

Så är detta ovan något du vill satsa på efter gymnasiet, se till att få rätt utbildningar och kunskaper. Ibland kan du få jobb först och så skickar arbetsgivaren dig på dessa olika utbildningar så att allt går rätt till så som det ska göra, innan du får jobba med vissa saker.

 

 

11 Jan 2018